Kövess!


 

Légy berepül a mekibe, és véletlenül beleesik egy shake-be. Szerencséjére azonban hosszas küzdelem árán sikerül kimásznia belőle. Ez a légy azonban annyira szerencsétlen, vagy legalábbis a mai nap annyira nem az ő napja, hogy hirtelen beleesik még egy shake-be. Még szomorúbbá teszi a napját az a tragikus tény, hogy ebből a shake-ből immár nem tudott kimászni szerencsétlen légynemű hősünk.
Tanulság: Sosem szabad két shake-be esni!

* * *

Szex után
Nõ: Jó volt a szeretkezés. Most fekszünk egymás mellett. õ elgondolkozva néz fölfelé. Én aggódom. Vajon mirõl gondolkozik? Biztos a kapcsolatunkról. Ó jajj, ráncolja a homlokát. Biztos döntésre jutott. De nem szól. Csak összeszorítja ajkait. Mérlegel, számítgat. Biztos végigfut agyán, hogy már két éves a kapcsolatunk. Talán azt is észrevette, hogy egy kicsit meghíztam. Nem szól semmit. Csak néz felfelé szigorú arccal...

Férfi: Ott a plafonon az a légy. Mászkál. Vajon hogy a picsába nem esik le?!

* * *

 

A légy a legszemtelenebb állat, amit, mivel a természetben, vagy legalábbis a természetrajzban mindennek megvan a magyarázata, bizonyára szerénységből tesz, tudván, hogy szemesnek áll a világ. A légy előfordul a nagyobb városokban is, de leginkább falun található, ahol is előszeretettel üt tanyát a békés lakosok orra hegyén.
 
Amikor a légy valamely békés lakos orra hegyén tanyát üt, egy másik békés lakos ököllel rá szokott ütni az illető békés lakos orrára; a légy az ütés elől kényelmesen elszáll ugyan, de a békés lakos orra vére megered, amire illik azt mondani neki, hogy:
- Pardon, egy légy volt!
A légy egész télen át megdögölve heverészik a deszkák és falak repedéseiben, de tavasszal újra kikel a kis sárgásfehér légytojásból, és vígan zümmög. A zümmögést illetően a legyeket négy csoportba oszthatjuk, úgymint szoprán, tenor, bariton és basszus legyekre.
Vannak azonban olyan legyek is, amelyek nem zümmögnek, hanem csípnek - ezekre szokták mondogatni az okos emberek, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap…
A lónak négy lába van, mégis megbotlik, de a légynek hat lába van, ami oly sok, hogy a légynél a botlás ki van zárva. A légynek azonfölül még szárnya is van, a mivel részint repülni, részint járni, részint aludni szokott, mivelhogy a kutya nem aludhat a farka nélkül, a légy sem aludhat a szárnya nélkül.
A légy tápláléka a tej, a cukor és kenyérmorzsa, de legjobban szereti az úgynevezett légyfogót, ez a fő tápláléka. Ahol légyfogót nem raknak ki a békés lakosok az asztalra, ott a legyek csakhamar kipusztulnak a táplálék hiánya miatt, vagy gonosz tervez eszelnek ki az emberek ellen, és minden ételükbe beleesznek.
Némely természetbúvár állítása szerint vannak árdrágító és uzsoraüzlettel foglalkozó legyek is. Azon természetbúvárok, akik ezt állítják, nem látták ugyan, hogy a légy valamit árult volna, vagy valamely más léggyel kölcsönüzletet kötött volna, de igenis látták, amint a légy a két első lábát, ami megfelel az öreg kereskedők kezeinek, kinyújtotta és megelégedetten dörzsölte, ami csakis úgy lehetséges, hogy valamit igen drágán eladott, vagy nagy kamatra pénzt kölcsönzött.
Vannak szerelmes természetű legyek, amelyek szép asszonyok körül legyeskednek.
A légy élete igen viszontagságos és veszélyes. Ritkán is ér meg a légy magas életkort. Küzdenie kell a hideggel a meleggel és a légycsapóval. Néha gonosz emberek, egy csapásra hetet is agyonütnek belőlük. Amelyik légy azonban ügyes, és elkerüli a veszedelmeket, az egy egész évig elél, és végül is aggkori levesbe hullásával végzi be tartalmas életét.

(Nem tudom ki írta, én EZEN A LINKEN találtam)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://legyresze.blog.hu/api/trackback/id/tr621587946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása