Kövess!


Légy része 2010.01.25. 03:03

Naptár

Kezdem megismerni a napokat. Tudom, hogy az emberek minden új napnak adtak nevet és hogy ez időnként ismétlődik. Van egy nap, ami egészen más mint a többi. Ezt vasárnapnak nevezik. Érdekes, de ilyenkor minden sokkal nyugalmasabb, még a nap is szebben süt. Ilyenkor az emberek lasabban mozognak, később másznak ki az ágyból, többet esznek, többet ülnek a tévé előtt. Persze lehet, hogy ez csak télen van így.

Érdekes dolog ez a naptár. Ahogy egyre inkább ismerkedem vele, úgy érzem, hogy nekem is egyre kötöttebb az életem. Hiszen tudom milyennap indul, tudom mi lesz aznap az emberekkel - ki mikor megy, jön és mit csinál. Tudom, hogy öt ébredés után a hatodik napfelkeltekor az ember már később mászik ki az ágyból, a hetediken mégkésőbb. Aztán jön megint az öt korábbi.

Az ember nem a Napot követi, hanem a naptárt és az órát - ami szintén hozzá tartozik. Mi legyek a Nappal kelünk és térünk nyugodni, de az emberek a lámpákkal ezt az időt meghosszabítják. Az emberek reggel az óra hangjára ébrednek és nem a napsütés cirógatására és a tévé fényei mellett alszanak el és nem a lemenő Nap sugaraival.

De a naptárban vannak váratlan dolgok, mint például a karácsony. Az több hetedik nap egymás után.

Az emberek a naptárban lévő számokkal öregszenek és ehányszor lepoznak egyet benne az öt nap első napján (hétfőn) mindig felsóhajtanak, hogy megint elment egy hét. De volt, hogy azt mondták, hogy ismét elment egy hónap.

Légyként tudom, hogy szerencsés vagyok, hogy létezhetem még ilyenkor télen is, és örülök minden napnak, minden napsugárnak. Az emberek pedig azt sóhajtozzák, hogy mi minden múlt már el.

A naptár szomorúságot okoz nekik és rohanásra készteti őket. Elrohannak minden mellett, nem veszik észre azt, ami körbeveszi őket.

Nem jó találmány a naptár, örülök, hogy mi legyek nem használjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyresze.blog.hu/api/trackback/id/tr251698516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása