Kövess!


Légy része 2010.01.07. 21:45

Munkám van

Hallottatok már olyat, hogy egy légynek munkája van?

Üzletet kötöttem a családdal. Megtűrnek, hagynak némi morzsát, és én segítek nekik. Mit? :)

Már írtam a Légy része a történetnek! projektről. Most indul, január 16.-án lesz az első alkalom. Bár én nem leszek ott, mert ilyen hidegben még nem merészkedek ki a házból, de a fotókat úgy is fogom látni. Meg a szervezésben is segítek. Pl nyomom ezt a blogot... Ráérek, mert ha nem ezt tenném, akkor max a plafonon ücsörögnék naphosszat és légytávlatból figyelném a házat. Így legalább mozgatom az ízelt lábaimat és használom a szemeimet is.

Most már ismerem a házat és a családot is. Megismerkedtem a karácsonnyal és a szilveszterrel, tudom hogy az emberek megünneplik a születésük évfordulóját, hogy nevet adnak egymásnak és hogy sokat beszélnek a szülőhelyemről.

Egy monda rólunk: A légy, bögöly, tetű s más kellemetlen jószágok az eredetmagyarázó mondák logikájából következően az ördög teremtményei, vagy az emberi lustaság büntetésére teremtette őket az Isten.

Lustaságot mindenütt találni. Lehet, hogy az összefogás hiányázt is lehet lustaságnak mondani, hiszen lusták vagyunk odafigyelni másokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://legyresze.blog.hu/api/trackback/id/tr571655346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása