Kövess!


Légy része 2010.08.04. 16:16

facebook

Ajjjaj! az a fene facebook annyira lefoglalt, hogy szegény blogomat teljesen magára hagytam.

Pedig mennyi mindent lehetne ide írni... :)

Például azt, hogy a projekt részt vett a Diós települések találkozóján a DióHázzal. Negyon meleg volt, de a tűzoltók locsolták vízzel az aszfaltot, ami egy kicsit jobbá tette a klímát. Egy időre...

A focitornáról ezen a linken találsz képeket.

És ne felejts el megkeresni a Facebook-on (Légy Része felahsználó), mert ha találok valami érdekest, vagy tudok egy újabb jenői programról, akkor feltétlenül írok. Ha nem felejtem el, akkor ide is... :)

Addig is szép napokat, és használjátok ki a nyarat!!!

Huh, mennyi mindent történt már a márciusi rendezvény óta...

Ha van facebook-od, akkor kövess ott, keresd a Légy Része felhasználót. Mert ez vagyok én! :)

A legutóbbi kámori túráról is találsz itt képeket. Ha már fb-s vagy, akkor egy link, hogy könnyebben megtaláld: klikk ide! :)

Júliusban pedig focitorna lesz. Na meg egy kis kóstolás: málna- és ribizliszörp, egy kis játék, szórakozás - a Jenő nap keretein belül. Mert hát Diósjenőn ilyen is van!

A focikupa plakátja, amire még lehet jelentkezni:

Szombaton csodálatos idő volt. Sütött a nap, és jókedvű volt mindenki. Lehet, hogy a programok is hozzájárultak?

Felavattuk a Dióházat is, ahol helyet kapnak majd a játékos kedvű gyerekek és a színpadon felléphetnek a pörgő lábú fiatalok.

Néhány további kép a rendezvényről: picasaweb.google.com/legyresze

Most már szomorú az időjárás, de a májusi rendezvényre felvidul megint! Mert persze májusban is lesz program! ;)

 

Légy része 2010.04.06. 14:15

Áprilisban is

Áprilisban is lesz ám program!

Az elmúlt napok, hetek kicsit zavarosak voltak. Hol sütött a nap, hol esett az eső, hol a kályha mellé kellett kuporodnihol pedig a kertbe lehetett röppenni.

De a lényeg, hogy áprilisban is lesz program, méghozzá a Mesék és táncok napja. Plakát is készült, ami megnézhető itt: Mesék és táncok napja

 

Légy része 2010.03.21. 14:40

Ezért érdemes

Megtörtént a díjátadás, eljött Jankovics Marcell és meg is tartotta az előadását. De a maradandó élmény talán azoké a gyerekeké volt, akik kezet foghattak vele és tőle vehették át a rajzverseny díjait. Én is gratulálok nekik! Züm-züm...

De hogy a szervezők is kapjanak erőt a továbbiakhoz, mellékelek alább egy levelet, amelyet az egyik helyezett kislány szülei írtak, akik kb. 550 kilométert és 6 órát utaztak hogy ott lehessenek.

A levél:

"Kedves CivilDió Egyesület!

Nagyon örülünk, hogy részt tudtunk venni a szombati rendezvényükön. Az egész család jól érezte magát. Tetszik a település és a környező táj, nagyon kedvesek, barátságosak az emberek. Örömmel hallgattuk Jankovics Marcell előadását! 
Boldogok vagyunk, hogy Csenge a rajzversenyen díjazott lett. Köszönjük a csodás ajándékokat: üvegfestés a kislány egyik kedvenc hobbija, gyógynövény gyűjtő és felhasználó család vagyunk, a mesekönyvet, mintha nekünk írták volna! 
Szeretnénk gratulálni a JÁTÉK ötletggazdáinak, szervezőinek, kivitelezőinek! Jó, hogy kicsit részesei lehettünk! Reméljük, ősszel a diófesztiválra is el tuduk látogatni.
Munkájukhoz további sok sikert, kitartást kívánunk!
Üdvözlettel: L. család Zalaszántóról"
 
A megjelenést a szervezők ez úton is köszönik! És köszönik a türelmet a lányoktól is, hogy bírták a hosszú utazást és mégis olyan jól érezték magukat. Én is nagy örömmel látom őket viszont majd októberben a DióFesztiválon!
 
A díjátadásról bővebben egy picit később és lassan megtekinthetőek lesznek a rajzok az interneten is.

Légy része 2010.03.17. 20:42

Zsűrizés

Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek a sok szép rajzzal. A közel 200 darab beérkezett műből kellett kiválasztani kategóriánként hármat - ez olykor nem is sikerült, lettek különdíjasok is.

Az összes pályamű ki lesz állítva szombaton a rendezvényen, kiemelve a helyezetteket. :)

Légy része a történetnek!

 

 

 

 

 

 

Bizony a Facebookon is elérhető vagyok :)

Légy része 2010.03.17. 09:28

Rajzok

Rengeteg boszorkányos rajz született. Úgy látszik, sok-sok gyermek/felnőtt életében jelen van a mese, és ez jóóó!

Mivel még a mai napig is érkeznek pályaművek, ezért a bírálás elhúzódott: mára. Kora este gyűlik össze a zsűri, aki szakmai szempontok alapján végzi majd az értékelést a korosztályok szerint.

Sok helyről is érkezett rajz, szegény postásunk nem győzte hozni a hatalmas borítékokat, csomagokat. Szárnyrepezsgető látvány volt az a rengeteg csomag, a sok szép rajz, a sok szorgos kéz munkája.

Az elbírálás tehát ma lesz (aki addig még elküldi akár e-mail-ben, az még részt vehet a bírálásban), de az eredményeket csak szombaton hozzuk nyilvánosságra.

És a díjakat persze tényleg Jankovics Marcell fogja átadni annak, aki eljön érte Diósjenőre. Hogy a díjak mik lesznek? Egyrészt meglepetés, másrészt minden pályázó diónárt kap munkájáért. Akik távolról küldtek rajzokat, azok valamely rendezvényen vehetik át azt.

De továbbra is nézzétek a honlapot, hogy láthassátok a többi pályázatainkat!

Most már érzem, hogy jön a tavasz! Hirtelen jön, és erős lesz, készüljetek rá! Húúú de jó lesz kinyújtóztatni a szárnyaimat megint a napsütésben...